Baluchon rekruteert 124 families om deel te nemen aan een universitaire studie!

Datum: 19/01/2016

Baluchon Alzheimer financiert een onderzoeksproject van een klinische studie (UGent, Professor Lieven Annemans) over de informele steun van de mantelzorgers van personen met dementie.

De families die willen deelnemen aan deze unieke studie kunnen genieten van 5 dagen (max. 7 dagen) gratis 'baluchonnage'.

Contacteer ons op het nummer 02 673 75 00

 Dankzij de financiële steun van de stichting InBev-Baillet Latour, kan Baluchon Alzheimer België een onderzoeksproject financieren over de informele steun van de mantelzorgers van personen met dementie.

Het doel van deze studie in om op een socio-economische wijze de impact van de initiatieven die thuiszorg en informele steun aanbieden aan te tonen:

  • Voor de mantelzorger: hun dagelijkse begeleiding op gebied van levenskwaliteit
  • Voor de patiënt: op hun moeilijk gedrag en de frequenties ervan
  • Voor de gezondheidzorg: in termen van het gebruik van hulpbronnen, de “te betalen prijs”, en de intentie om zijn naaste te institutionaliseren.

Aan deze studie zullen twee test groepen meewerken:

  • De gebaluchonneerde families (dankzij een gratis baluchonnage van 5 dagen), die gedurende 12 maanden zullen opgevolgd worden
  • Een controlegroep die geen steun, zoals Baluchon heeft, maar wel een andere vorm van informele steun.

Baluchon Alzheimer België VZW wil via de resultaten van deze studie:

  • Een erkenning van onze missie krijgen van de Belgische autoriteiten van Volksgezondheid, net zoals onze collega’s van Baluchon Alzheimer Quebec deze erkenning al hebben sinds 2007. 
  • Het mogelijk maken dat wij onze activiteiten kunnen blijven verder zetten. Een hele uitdaging!
Return